The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Evlerde, teamülyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolay halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi sinein kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa hariçya, dışarıdan serlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve sima yaşamını asal saha, örgüların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın bapsı Adana işiniz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet kösteklemek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan esinti sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde Yangın çıkış kapısı istanbul tahliye edilmesini sağlamlar.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit geçirmek için uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden sorumlu özel bünyelardan kuruntu elde etmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına elverişli yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına akla yatkın türler yeğleme edilebilir.

Icraatında kanatlardan biri çakılı başkası hareketlidir. Sabit kanada ast üst sürgü ve üst branş uygulandığı kabilinden, dikey panik amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha fazla insanın intikaline yada tahliyesine imkân verir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir bünyesı vardır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve esrar sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Hatta, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, usturuplu şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler bölüm önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page